2012-08-28

Atacken av slottet sand

Det hände på scoutlägret smugglarna på vindalsö. Slottet sand byggs upp under en eftermiddag under många glåpord tills det bestäms att man ska inte slottet sand. En katapult är ett bra vapen att slunga kottar på slottet. Sagt och gjort anfallarna ritar en liten skiss och börjar sedan leta material i högen med skräp pinnar. Vi hittar en topp av en gran som är perfekt att ha längst ut på kastarmen jag offrar min halsduk för att göra den tät. Efter ett tag är det någon som talar om att maten snart är slut om vi inte tar en matpaus. Det är dumt att säga nej till mat.
Efter maten så fortsätter vi bygga och två samlar ammunition (kottar) i en 10 liters hink. Av någon anledning så måste vi vakta hinken för rätt som det är så kommer någon av försvararna och puttar om kull den och alla kottar hamnar på marken. Bara att plocka upp. snart dags för provskjutning.   Försvararna står som en mur runt slottet. vi bögar lite försiktigt med en kotte och den når inte riktigt fram. Sedan skjuter vi flera kottar på en gång och några når faktiskt fram men de gör ingen större skada. Men skam den som ger sig.




När alla försvarare har gått och lagt sig och vi läst en saga om sinbad sjöfararen så är vi där igen med denna gång så har vi lite tyngre ammunition.  Nämligen stenar. Vi lyckas skjuta ner i vattnet men inte värre. Jo vi träffade en kanot som låg tre meter bakom slottet. Men sedan börgade naturkrafterna att verka för att katapulten skulle åter gå till sin forna form dvs pinnar och sisal. Men skam den som ger sig . två hoppade ner i en skyttegrav som försvararna så vänligt grävt åt oss och kastade stenar som handgranater. Jag gick och lade mig då men på morgonen var det inte mycket kvar av slottet. En sandhög med en stor sten på toppen. Försvararna sade att det var räven som hade haft sönder slottet. Jag säger bara det jag vill inte möta den räv som har lyckats flytta den stenen. Detta var slutet på slottet sand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar